مقدمه

یکی از روشهای درمانی نه چندان جدید اما نوپا در صنعت تجهیزات پزشکی دستگاههای وکیوم تراپی می‌باشند . از این دستگاه در زمینه درمان زخم های باز و عمیق مانند زخم بستر ، بویژه زخم‌پای دیابتی استفاده می‌شود . انواع موجود دستگاه وکیوم تراپی اعم از وارداتی یا تولید داخلی از نوع لوکال (local) می باشد که فقط در موضع زخم و بعد از ایجاد زخم قابل استفاده است . همین موضوع باعث محدودیت استفاده از این روش درمانی می‌شود .

 

توضیحات دستگاه وکیوم تراپی

دستگاه وکیوم تراپی گروه فِرِد‌تک (Drimat) به گونه ای طراحی شده است که علاوه بر روش لوکال به صورت وازوترین هم قابل استفاده می‌باشد . یعنی کل پا حتی کل بدن هم امکان قرار گرفتن در محیط خلأ ( نسبی ) را دارد . تاثیر این موضوع در جلوگیری از ایجاد زخم دیابتی و عوارض مفصلی می باشد . تکنیک وازوترین علاوه بر موارد ذکر شده در جلوگیری از عوارض ناشی از بستری طولانی مدت در بخش های مراقبت های ویژه نیز موثر است .

در آخرین بروز رسانی پروژه علاوه بر وکیوم تراپی چند روش درمانی دیگر بعنوان مثال اُزُن تراپی و غیره نیز به دستگاه اضافه شده که عملکرد و اثر بخشی درمانی پروژه را افزایش داده است . این پروژه دارای مجوز ثبت اختراع می باشد و تست های اولیه جهت دریافت مجوز تولید انجام شده‌است . تفاوت عمده دستگاه Drimat  در قیاس با دیگر انواع دستگاههای وکیوم تراپی گستردگی زمینه های اثربخشی آن است که علاوه بر درمان زخم‌های بستر و دیابتیک ، در مواردی از قبیل آرتروز زانو ، رفع اسپاسم عضلانی پا ، وکیوم تراپی‌های موضعی ، جلوگیری از عوارض ناشی از مشکلات گردش خون در پاها ، جلوگیری از ایجاد زخم دیابتی ، استفاده در توانبخشی و فیزیوتراپی و …. اشاره کرد .